از جمله بهترین افزونههایی که به این منظور پیشنهاد میشود میتوان به Yoast SEO و Google XML sitemaps اشاره کرد. افزونههای زیادی برای این منظور وجود دارد؛ مانند افزونه Google XML sitemaps که از محبوبترینهاست. این نوع سایت مپ یک صفحه HTML ساده است که بخشی از سایت به شمار میرود. دقت داشته باشید، هربار که تغییری در فایل سایت مپ xml ایجاد میکنید نیازی به تغییر تاریخ نیست. سپس یک سایت مپ مادر برای کل سایت مپ های دیگر ایجاد نمایید. گوگل طی بیانیهای اعلام کرده است که سایت مپ خزیدن سایت شما را ارتقا خواهد داد؛ مخصوصاً اگر سایت بزرگ، حجیم، جدید، سرشار از محتوای رسانهای و مملو از اطلاعات دارید. داشتن نقشه سایت یکی از مهمترین کمکهایی است که میتوانید برای شناسایی محتوای دستهبندی شده سایت خود به موتورهای جستجو ارائه کنید. هدف این نوع سایت مپ ها مانند سایت مپ های HTML معرفی ساختار جزء به جزء سایت است اما این بار نه برای کاربران انسانی بلکه برای خزندههای موتورهای جستجو! «نقشه سایت فایلی است که در آن میتوانید صفحات وبسایت خود را لیست کنید تا به گوگل و سایر موتورهای جستجو درباره سازماندهی محتوای سایت خود بگویید.
اگر شما هر گونه سوالی در رابطه با کجا و نحوه استفاده از مجله خبری seobythesea دارید، می توانید با ما در صفحه وب تماس بگیرید.
بعد از اینکه نقشه سایت خود را تهیه کردید باید آن را در دسترس خزندههای گوگل قرار دهید تا بتوانند بر اساس آن سایت شما را بخزند و صفحاتی که در آن قرار دادهاید را ایندکس نمایند. همان طور که مشاهده میکنید بعد از این تگ، آدرس صفحه قرار میگیرد و در انتها مجدداً با تگ بسته میشود -که در انتهای کد بالا ملاحظه میکنید. این نوع سایت مپ بر روی سایت برای کاربران قابل مشاهده نیست. وقتی یک سایت برای خودش نقشه داشته باشد و آن را به گوگل معرفی کرده باشد، خزندهها از روی نقشه سایت یا سایت مپ تمام صفحات را ایندکس خواهند کرد. این صفحه حاوی یک لیست از تمام صفحات سایت میشود و کاربر با کلیک بر روی نام هر صفحه به صفحه مربوطه هدایت خواهد شد. به این ترتیب هیچ صفحهای از قلم نمیافتد و سرعت ایندکس شدن صفحات نیز بیشتر خواهد شد. حتی میتوانید اولویت صفحات برای ایندکس شدن را در نقشه سایتتان به خزندهها نشان دهید.
چنانچه شرکتی که خدمات میزبانی خود را از آن گرفتهاید، چنین امکانی را برای مشتریانش فراهم نمیکند میتوانید از سایر روشهای گفتهشده استفاده نمایید. قطعاً سایت مپ در سئوی سایت تأثیر مثبتی دارد؛ فرقی نمیکند سایت وردپرسی باشد یا از نوع دیگر. سایتهای وردپرسی نیز مانند سایتهای دیگر نیاز به سایت مپ xml دارند به خصوص اگر یک وبسایت شلوغ و بزرگ دارید. این خدمات معمولاً برای سایتهایی با تعداد صفحات کم به صورت رایگان است؛ اما برای سایتهای بزرگ با پرداخت هزینه انجام میشود. اگر از افزونه یائوست سئو استفاده کنید، یائوست به صورت خودکار این کار را انجام میدهد. یکی از مهمترین کارهایی که هر مدیر سایتی باید انجام دهد، ساخت سایت مپ برای موتورهای جستجو و ثبت آن برای ایندکس شدن در موتورهای جستجوی مختلف است. به عبارت دیگر، سایت مپ به موتورهای جستجو در مورد مطالب موجود در سایت شما اطلاع رسانی میکنند تا آنها بتوانند آن را راحتتر و با آخرین تغییرات بهروز کنند. سایت مپ هایی که برای موتورهای جستجو ساخته میشوند از فرمت XML پیروی میکنند.
این نقشه در واقع یک فایل با پسوند xml است که مسیرهای مختلف سایت شما در آن قرار داده میشوند و خزندههای موتورهای جستجو میتوانند براساس آدرسدهی مناسب به محتوای شما دسترسی داشته باشند. وقتی یک نقشه سایت برای سایتتان میسازید، هر بار که یک صفحه جدید به سایتتان اضافه کنید یا یک فایل در سایتتان آپلود نمایید، آدرس آن در نقشه سایت اضافه شده و در نتیجه خزندهها از اضافه شدن آن به سایتتان مطلع میشوند و آن را ایندکس میکنند. برخی سایتها به صورت آنلاین نقشه سایت ایجاد میکنند. اکثر شرکتهای ارائهدهنده خدمات هاستینگ و میزبانی امکاناتی برای تولید خودکار سایت مپ را برای کاربرانشان فراهم میکنند. برای نمونه با نصب افزونههای مخصوص ساخت سایت مپ میتوان تنها با چند کلیک و بدون دانش تخصصی برای سایتمان سایت مپ بسازیم. نقشه سایتی که با فرمت XML ایجاد میشود در ساخت آن باید از کدهای UTF-8 استفاده کرد. علاوه بر آن، افزونه Yoast SEO نیز بخشی برای ایجاد نقشه سایت xml دارد.