آموزش کامل ساخت نقشه سایت با افزونه Rank Math

در این صورت، شانس شما برای حضور در نتایج جستجوی تصویری نیز افزایش مییابد. با آپلود کردن این فایل در گوگل سرچ کنسول، میتوانید به گوگل کمک کنید تا محتوای منتشر شده در سایت شما را راحتتر پیدا کرده و در نتایج جستجو، به کاربران نشان دهد. پس از ساخت نقشه سایت با افزونه Rank Math، برای اینکه بتوانید گوگل را از تغییرات صورت گرفته در سایتتان مطلع کنید، باید فایل XML موجود را به کنسول جستجوی گوگل اضافه کنید. در هنگام اجرای تنظیمات سریع Rank Math، گزینههای کلی و عمومی برای ساخت نقشه سایت در اختیار کاربران قرار میگیرد. این مرحله، در مطلبی مجزا که به آموزش پیکربندی سریع افزونه Rank Math اختصاص دارد، شرح داده شده است. ساخت نقشه سایت برای معرفی یک وبسایت به موتورهای جستجو، به مثابهٔ ایجاد فهرست مطالب یک کتاب برای معرفی سریع محتوای آن کتاب به خوانندگان است. در طول آموزش تنظیمات پیشرفته برای ساخت نقشه سایت با Rank Math، به این نکته اشاره شد که میتوانید برخی از پستها، آرشیو دستهبندیها و نقشهای کاربری را از نقشه سایت حذف کنید. صفحات مربوط به فایلهای پیوست، معمولاً محتوای شاخص و قابل توجهی برای جلب نظر مخاطب ندارند و نمایش این صفحات در نتایج جستجوی گوگل، میتواند تأثیر منفی در سئوی وبسایت شما داشته باشد.

برای به دست آوردن شناسه پستها، کافیست در صفحهٔ ویرایش پست مورد نظر، آدرس URL صفحه را کپی کنید. با این حال، ممکن است بخواهید یک یا چند صفحه و پست را به صورت دستی از نقشه سایت خارج کنید. در صفحهٔ باز شده، میتوانید انواع دستهبندیهای وبسایت تان را مشاهده کنید. اگر دوست دارید آدرس تصاویر درج شده در این فیلدها، در نقشه سایت قرار گیرد، نام فیلدهای مورد نظر را در کادر در نظر گرفته شده برای این منظور وارد کنید. در غیر این صورت، لازم است مراحل اضافه کردن نقشه سایت به حساب گوگل سرچ کنسول را به صورت دستی مجله خبری seobythesea طی کنید. همان طور که در تصویر مشخص است، این تنظیمات از دو بخش تشکیل شده است. برای حذف صفحه این کاربر از نقشه سایت، کافیست این شناسه را در محل مناسب که در بخش پیش شرح داده شد درج کنید. در این صورت، میتوانید شناسهٔ (ID) پستهای مورد نظرتان را در این بخش وارد کنید. ساخت نقشه سایت (Sitemap)، به دلیل دستهبندی و معرفی مؤثر محتوای وبسایت شما به موتورهای جستجو، میتواند نقش چشمگیری در بهبود رتبه سایت داشته باشد. همچون سایر تنظیمات این پلاگین، تنظیمات ساخت نقشه سایت نیز از چندین زبانه تشکیل شده است که هر یک هدف خاصی دارند.

یعنی اگر گزینهٔ Include in Sitemap را برای دستهبندیها (Categories) فعال کردهاید، بهتر است در تنظیمات برچسبها (Tags)، این گزینه را غیرفعال کنید. اگر پلاگینهایی نظیر ووکامرس و المنتور را نصب کرده باشید، پستها و صفحات شخصیسازی شده با این نوع پلاگینها نیز در این قسمت نمایش داده خواهند شد. اگر وبسایت شما، یک سایت فروشگاهی باشد، زبانهای تحت عنوان محصولات (Products) نیز مشاهده خواهید کرد. نحوهٔ به دست آوردن شناسهٔ مربوط به هر یک از پستهای وردپرسی، در بخشهای بعدی شرح داده خواهد شد. شامل تصاویر (Include Images): با فعال کردن این گزینه، لینک تصاویر درج شده در سایت در نقشه سایت قرار خواهد گرفت. با فعال کردن این گزینه، آرشیو پستها و صفحات سایت بر اساس دستهبندیها و یا برچسبها در نقشه سایت درج میشوند. با فعال کردن این گزینه، به محض اینکه تغییری در نقشهٔ سایت شما صورت گیرد (به عنوان مثال، محتوای جدیدی به سایت شما اضافه شود)، Rank Math یک نوتفیکیشن به موتورهای جستجو ارسال خواهد کرد. اگر پیش از این، تنظیمات اولیهٔ رنکمث را انجام دادهاید و اکنون قصد ویرایش آن را دارید، میتوانید از طریق سربرگ «تنظیمات سریع» در پیشخوان پلاگین رنک مث این کار را انجام دهید.

این کار موجب میشود پستهای جدید شما سریعتر توسط موتورهای جستجو دیده شود. دومین سری از تنظیمات نقشه سایت در Rank Math، به تاکسونومیها و طبقهبندیها مربوط میشود. نقشه سایت یا Site Map، یک فهرست کامل از آدرس صفحات و محتویات وبسایت شما در قالب یک فایل XML است که با کمک آن، میتوانید سایتتان را به نحو مؤثرتری به موتورهای جستجو معرفی کنید. در تنظیمات اولیه Rank Math، شما میتوانید انواع پستهای مورد نظرتان برای ساخت نقشه سایت را تعیین کنید. نقشه سایت یا Site Map، یک فایل XML است که آدرس تمامی صفحات سایت شما در آن درج شده است. ناگفته پیداست که برای انجام این کار، لازم است یک حساب «گوگل سرچ کنسول» برای وبسایتتان ایجاد کرده باشید. به طور مشابه، برای آرشیو محصولات، گزینهٔ درج در نقشه سایت را تنها برای دستهبندی یا برچسبها فعال کنید. در این بخش، میتوانید تعیین کنید که آرشیو پستها و صفحات سایت، بر اساس دستهها، (Categories)، برچسبها (tags)، دستههای محصولات (Product Categories) و برچسب محصولات (Product tags) در نقشه سایت درج شوند. 1. لینک مربوط به نقشه سایت ساخته شده با افزونه Rank Math را کپی کنید.