آش نیکو صفت به دو علت در میان مشتریان خود شهرت بسیار فراوانی به دست آورده است. موسیقی در کافیشاپ میتواند براساس فضای کافه و نوع مشتریها و همچنین ساعت روز تعیین شود. علاوه بر نورپردازی، میزان روشنایی نیز اولین چیزیست که می تواند افرادی که از کنار رستوران یا کافه شما عبور می کنند را به خود جلب کند. اغلب مشتری ها از داشتن فضای اختصاصی در محیط رستوران استقبال می کنند. بنابراین شما می توانید با دقت در خرید انواع جامایع دستشویی و یا دیگر وسایلی همچون دستگاه خشک کن و دستمال کاغذی برای مشتریان خود ارزش قائل شوید. باید یک نفر را برای گذاشتن دستمال کاغذی در سرویسهای بهداشتی و تمیز کردن فضای داخل آن در نظر گرفت. در کنار نمای خارجی دو ضمیمه وجود دارد: یکی از آن ها برای کلاس های آشپزی و دیگری به عنوان یک انبار استفاده می شود. بهتراست پشتی صندلی صاف باشد تا به راحتی بتوان روی آن نشست. برای چیدمان رستوران باید دقت داشت این طراحی به گونه ای باشد که بهترین سرویس را به مشتری ارائه دهد و در کنار آن احساس راحتی به مشتری القا شود. یکی از این دو، در مجاورت نمای اصلی رستوران قرار دارد. استودیو spaceman اخیرا یک رستوران مدرنی که در قلب یک ساختمان قدیمی میانه قرن ۱۹ قرار دارد را طراحی کرده است.
بسیاری از هتل ها امروزه با استفاده از تم های مختلف در طراحی رستوران خود، علاوه بر ایجاد یک فضای به یاد ماندنی در رستوران توانسته اند رستوران هتل را به یک جاذبه گردشگری تبدیل نمایند. درب ورودی علاوه بر اینکه نشانگر نوع رستوران است ؛ باید به راحتی نیز قابل استفاده باشد و ضمنا باید توجه شود تا بوی غذاهایی که در رستوران طبخ می شود در این مکان به مشام نرسد . تا در این صورت بتوان فضایی گرم ، دلنشین و صمیمی در جهت راحتی و جلب رضایت مشتریهای رستوران فراهم کرد. همه میخواهند رستورانی را که در آن غذای خوشمزه خورده اند و از فضای رستوران لذت برده اند، را در پستی در اینستاگرام به اشتراک بگذارند. رنگ میتواند تم رستوران شما را منعکس کند. پخش موسیقی ملایم، نورپردازی های مطبوع و رنگ های گرم از عناصری است که مشتری ها را به آرامش، صبر و حوصله بیشتر، سفارش دسر، قهوه یا نوشیدنی اضافی دعوت می کند. از دیگر متریال های به کار رفته در این رستوران می توان به سنگ های خاکستری، الوار های چوبی به رنگ مشکی مات، و وسایل خاکستری رنگ که با لایه های براق زنجیر، تضاد ایجاد می کند، و همچنین برای پنهان کردن نورپردازی ها، بلندگوها و دوربین ها، استفاده شده است.
به همین دلیل ضوابطی تعیین شده که با توجه به اینکه آیا غذا در محیط سرو می شود یا فقط بیرون بر است، متراژ آن تعیین خواهد شد. راز چهارم، هتل که فقط برای اقامت نیست! پس به هیچ عنوان از اهمیت نور پردازی در طراحی داخلی هتل خود غافل نشوید. توجه به رنگ بندی مناسب با فضا از دیگر نکات مهم در این زمینه می باشد. درواقع شاید اولین نکته ای که در بدو ورود مشتریان به سرویس بهداشتی مورد توجه قرار می گیرد، میزان نور است. صندلی رستوران: پس از ورود مشتری به سالن، اولین عاملی که در ارتباط مستقیم با وی قرار می گیرد، صندلی است. نوع اول، در نمای اصلی و ورودی بنا به کار میروند. جالباسی یا محل نگهداری پالتو: این محل باید قبل از ورود به رستوران در قسمت ورودی رستوران تعبیه شود تا مشتریان بتوانند برخی از اشیای خود مانند پالتو، کت، کلاه یا بسته های مختلف را در آنجا قرار دهند.
جالب است بدانید که این کافه، پاتوق هنرمندان معروفی مانند فروغ فرخزاد و صادق هدایت بوده و شاید همین، دلیل جذابیت این کافه و علاقه زیاد افراد به سر زدن به آن باشد. ناحیه مربوط به کارکنان: مانند اتاق غذاخوری و استراحت کارکنان که این اتاق غذاخوری معمولا به صورت سلف سرویس با صندلی های کوچک است و در رستوران های بزرگ تر اتاقی مخصوص برای استراحت سرآشپز با حمام مخصوص وی هم در نظر گرفته می شود. برای کسانی که هیچ تجربهای در طراحی داخلی ندارند، ما لیستی از طرحهای رنگی محبوب را نشان میدهیم تا راحتتر بتوانید طرح رنگیتان را پیدا کنید. استفاده از گیاهان در دکوراسیون داخلی این کافه رستوران سنتی، خاطرهای از باغچههای پر از گل و شمعدانیهایی که در خانه مادربزرگ دورتادور حوض قرار داشت را برایمان زنده می کند. شما میتوانید از این رنگ در کنار یک یا دو رنگ دیگر استفاده کنید.
بنابراین، اضافه کردن نظرات مشتریان و سایر بررسی های قابل اثبات به وب سایت رستوران، این امکان را به سایرین می دهد که کمی بازخورد مستقل و قابل اعتماد را مشاهده نمایند. این فضا نقطه ی توجه مشتریان است که به نوعی هویت آن مکان را تعیین می کند که معمولا با یک طراحی خاص از سایر فضاهایی که در اطراف آن چیدمان می شود جدا می شود. طراحان داخلی می توانند با تکیه بر تجربیات و دانش به روز خود یک طراحی خاص و منحصر به فرد برای رستوران هتل ارائه دهند. اغلب کسانی که در یک هتل اقامت دارند، برای صرف وعده های غذایی به دنبال یک رستوران خاص و زیبا با سرویس و غذای با کیفیت هستند و چنانچه رستوران هتل از این مزایا برخوردار باشد، در انتخاب آن تردید نمی کنند. برخلاف گذشته که چوب بیشتر در دکوراسیون کلاسیک و سنتی بکار می رفت، امروزه چوب با سبک مینیمالیستی و مدرن طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده و بیشتر مالکان در رستوران های مدرن خود ترجیح می دهند بجای استفاده از کاشی و سرامیک یا حتی پی وی سی، از چوب در قسمت های مختلف رستوران خود استفاده کنند. استاندارد فضای مورد نیاز برای مهمان در رستوران هتل، برای هر فرد بین 70 تا 80 سانتیمتر مربع یا 1.30 مترمربع است.
یک مجسمه قفس مانند در جلوی ورودی ساختمان قرار دارد که در شب روشن می شود و یک نمای جالبی به ساختمان بخشیده است. نزدیک به ۳۵۰۰۰ مترمربع زنجیرهای طلایی به تنالیته های مختلف در طراحی داخلی این رستوران استفاده شده است تا بتواند لایه هایی مجسمه مانند ایجاد کند. سرویس بهداشتی: فضای موردنیاز سرویس در رستوران برای هر نفر ۱۵۰در۱۲۰ سانتی متر است که برای خانم ها و آقایان باید فضای جدایی در نظر گرفت. رستوران سنتی: 1/3 تا1/9 متر مربع برای هر نفر با میزهای۴ نفره و چند نفره با پیشخدمت سرویس فضای نمایش و فضای کافی برای افراد. طراحی کافه نمایش می تواند به پرفورمانس های کوتاه گروه های نمایشی اختصاص داده شود. کافه سرویس:0/83 تا1/5متر مربع برای هر نفر. سالن ضیافت های رسمی:0/8 ت1/2متر مربع برای هر نفر. در صورتی که از میز و صندلی در رستوران خود استفاده می کنید بهتر است از میز های گرد یا چند ضلعی استفاده کنید. دکورهای به سبک مدرن در نیمه اول قرن بیستم محبوبیت زیادی پیدا کردند. حداقل فاصله برای میزهای مربع با صندلی های پشت به پشت 5/1 متر است و بهتر است برای سرویس دادن نیز حداقل 65 سانتی متر بین آنها فاصله در نظر گرفته شود.
در این بخش از سورن چوب مدل های زیبا، مدرن و خیره کننده ای از دکوراسیون چوبی آورده شده است. امروزه افراد متخصصی در جامعه وجود دارند که بصورت حرفه ای چیدمان و طراحی دکوراسیون چوبی رستوران را برعهده دارند که به آن ها دکوراتور یا طراح دکوراسیون رستوران و کافی شاپ می گویند. این مطلب را بخوانید: دکوراسیون کافی شاپ تمام عیار، ۸ راز طراحی! معمولا در رستوران ها و کافی شاپ ها برای جداسازی سرویس بهداشتی از پارتیشن استفاده می شود. پیشخوان: باید در مکانی در مقابل دید افراد قرار بگیرد. حتی گاهی دیده می شود در یک سالن غذاخوری، به دلیل رعایت نکردن متراژ حقیقی، میزها به گونه ای چیده شده اند که برای نشستن و جابجایی افراد باید مدام از روی صندلی بلند شوند تا فرد دیگر به راحتی بتواند در صندلی دیگر بنشیند یا بلند شود. از صندلی های معمولی بلند تر است و حتما باید دسته دار باشد تا اطفال بتوانند از آن به راحتی استفاده کنند . از رنگ های آبی یا دیگر رنگ هایی که اشتها را کم می کنند در دکوراسیون فست فود خود استفاده نکنید. بدون شک طراحی داخلی رستوران و فست فود یکی از قسمت های مهم این مکان ها میباشد و با توجه به اینکه امروزه مردم شهر نشین استفاده بیشتری از رستوران ها و فست فود ها دارند امر طراحی داخلی رستوران و فست فود امری تخصصی به شمار می آید.
در قسمت بالا در مورد عنصر تزیینی صحبت کردیم این عنصر می تواند یک کتابخانه باشد. طراحی داخلی بسیار حائز اهمیت است زیرا زیبایی هتل هاست که در مواجهه منجر به جذب مبهمانان می شود. البته جواب این سوال ها به موارد دیگری همچون سرمایه هم بستگی دارد ولی بهتر است از ابتدا به فکر انتخاب منو مناسب باشید و نحوه ارائه کردن غذاهای خود را نیز مشخص کنید که می خواهید بیرون بر باشد یا نه؟ همانطور که در عنوان اشاره شد، این رستوران که به عرضه غذاهای سالم خواهد پرداخت، بر اساس سبک مینیمال و البته مدرن طراحی شده است. امروزه بسیاری از فروشگاه ها و رستوران های عرضه غذای سلامت، از خط طراحی مشترکی بهره می برند و آن طراحی مینیمال و استفاده از تاچ های رنگی در طراحی است. موقعیت مکانی این رستوران در امتداد یکی از بزرگراه های اصلی موجب شد تا دید خوبی داشته باشد. نحوه قرارگیری سرویس باید به گونه ای باشد که در معرض دید عموم قرار نگیرد و تهویه آن به خوبی انجام شود. حریم افراد در این کافه نسبت به اندازه محیطش به خوبی رعایت شده است. کافه رستوران باب البحر بام لند در واقع یک رستوران لبنانی است که در کنار دریاچه چیتگر واقع شده است.
یا در فضاهای سوله شکل با ارتفاع سقف بلند و سقف های شیبدار و شیشه ای ساخته شده باشند. بدون احتساب سالن پذیرایی، کارگاه آن دارای حداقل مساحت ۵۰ متر مربع و ارتفاع ۴ متر و با در نظر گرفتن سرویس بهداشتی کارگران، قبل از احداث نقشه اجرایی آن باید به تایید مقامات بهداشتی برسد. شما ممکن است یک رستوران محلی کوچک بدون میز و صندلی، در نظر داشته باشید که با مبالغی نزدیک به 100 میلیون تومان، قابل راه طراحی داخلی هتل و رستوران اندازی خواهد بود. غالبا اینطور برآورد می شود که از هر 5 نفر در بدو ورود به رستوران، حداقل 1 نفر از سرویس بهداشتی استفاده می کند.
در این رستوران علاوه بر سرو غذا میتوانید مشغول فعالیتهای فرهنگی چون درس آشپزی، خطاطی، داستانسرایی شوید. کفی نرده: در واقع منظور از کفی نرده همان نعلبکی یا کف قرار گرفته بر روی پله است. علاوه بر ضرورت رعایت متراژ این اماکن بهداشتی، حتی سنگ، کاشی و رنگی که در محیط رستوران یا غذاخوری استفاده می شود باید طبق قوانین بهداشتی روشن باشد درحالی که گاهی رنگ کف رستوران ها و غذاخوری ها یا حتی دیوارها تیره است. گرمایی که با این دیوار ، سقف و کف پوش ها به فضای داخلی منتقل می شود میل استفاده از چوب را هر روز بیشتر می کند. در دنیای امروز در هر زمینه ای به خصوص طراحی فضاهای داخلی، خلاقیت و ایدههای ناب حرف اول را می زنند. همچنین جلوگیری از بازتاب نور با استفاده از قرار دادن منابع نوری در خارج از میدان دید طبیعی مشتریان، نیز یکی از نکاتی است که در نورپردازی مناسب رستوران هتل باید در نظر گرفته شود. این بسیار مهم است که نورپردازی رستوران هتل بهگونه ای باشد، که مشتریان به راحتی بتوانند منوی غذا را بخوانند و یا غذایشان را ببینند.