تهیه نقشه سایت (sitemap) و ثبت آن در گوگل یکی از راه هایی است که میتوان از طریق آن اطمینان حاصل کرد که گوگل تمامی صفحات مهم سایت ما را ایندکس کرده است. نقشه سایت یا sitemap در واقع یک نقشه راه برای وبسایت شماست که موتورهای جست و جو به کمک آن صفحات مختلف سایت شما را پیدا میکنند، محتوای آن را بررسی میکنند و سپس در فهرست ایندکس خود قرار میدهند. نقشه خبری: یک نقشه خاص دیگر که به گوگل کمک میکند تا متوجه شود چه محتوایی بر روی سایت شما خبری است. نقشه ویدئویی سایت: یک نقشه خاص که به گوگل کمک میکند تا محتوای ویدیویی سایت شما را درک کند. شما با استفاده از نرم افزار Screaming Frog هم میتوانید یک سایت مپ XML برای سایت خود تهیه کنید. یکی از ویژگی های مهم این افزونه، امکان تهیه سایت مپ XML است. همان طور که احتمالا حدس زدهاید، یکی از ویژگی های مهم این افزونه، امکان تهیه نقشه سایت یا سایت مپ است. این افزونه امکان تهیه و ساخت سایت مپ برای سایت شما را دارد.
Include Canonicalised: هر صفحه از محتواهای شما ممکن است دارای دو آدرس مختلف یا دو URL مختلف باشند. سایت مپ XML به گوگل و دیگر موتورهای جست و جو میگوید که محتواهای سایت شما هر چند وقت یکبار به روز رسانی میشوند و اهمیت هر کدام چقدر است. طبعاً ربات های گوگل باید بدانند که سایت مپ شما در کجا ذخیره شده تا بتوانند آن را بخوانند. Include Noindex Page: این گزینه یعنی صفحاتی که دارای تگ noindex هستند را هم در نقشه سایت قرار دهیم. سایت مپ XML به گوگل و دیگر موتورهای جست و جو میگوید که دقیقاً چه صفحاتی و چه محتواهایی ایندکس شوند. گوگل معمولا تمامی فایل های موجود در سایت را ایندکس میکند و همچنین اهمیت ویژهای به پیدیاف ها میدهد. به این ترتیب فایل سایت مپ شما آماده میشود و میتوانید آن را در دایرکتوری سایت خود آپلود کنید. سایت مپ های XML اما برای ربات های موتورهای جست و جو هستند تا از این طریق بتوانند تمامی لینک ها و صفحات مختلف سایت را پیدا کنند. گوگل بیشتر صفحات وب را از طریق لینک دهی پیدا میکند.
در تمامی مراحل تهیه سایت مپ برای وبسایت خود به خاطر داشته باشید که این نقشه در واقع برای سئو سایت شما تهیه میشود. در ادامه نحوه تهیه سایت مپ با استفاده از افزونه یوست سئو (Yoast SEO) را توضیح دادهایم. افزونه Sitemap by BestWebSoft یکی دیگر از افزونه های قوی برای تهیه سایت مپ است. به خاطر داشته باشید که سایت مپ های شما میتوانند چندتا باشند. مثلاً میتوانید برای تصاویر و فایل های خود یک سایت مپ جداگانه داشته باشید و آدرس آن ها را به صورت جداگانه در اختیار گوگل قرار دهید. همانطور که میبینید، فایل سایت مپ XML باید در دایرکتوری سایت آپلود شده باشد تا گوگل بتواند از طریق دامنه سایت به آن دسترسی داشته باشید. همچنین میتوانید یک سایت مپ برای عکس های سایت خود بسازید که پیشتر هم اشاره کردیم که این سایت مپ به گوگل کمک میکند تا محتوای تصویری سایت شما را بهتر بشناسد و ایندکس کند. افزونه Google XML Sitemaps افزونه اختصاصی گوگل برای وردپرس است که به کمک آن میتوانید برای سایت خود سایت مپ تهیه کنید. این افزونه از سال ۲۰۰۷ میلادی منتشر شده و تا کنون بیش از دو میلیون دانلود سئو جزیره داشته.
خبر خوب این است که شما با استفاده از این افزونه میتوانید به صورت خودکار، نقشه سایت یا سایت مپ را تهیه کنید. این افزونه شامل ابزارهای متنوع و بسیار مفیدی است. در این قسمت به آموزش این مورد میپردازیم. در این تب، همان گونه که در تصویر بالا نیز مشاهده میکنید، با آپشن های مختلفی روبهرو میشوید. بنابراین پیشنهاد میکنیم که اگر دارای این گونه فایل در سایت خود هستید، حتماً این بخش را تیک بزنید تا در سایت مپ شما قرار بگیرد. با کلیک بر روی علامت سوال کنار این گزینه، میتوانید آدرس ذخیره شدن سایت مپ سایت خود را ببینید. اطمینان حاصل کنید که این گزینه در حالت «روشن» قرار دارد و سپس تنظیمات تغییر یافته را ذخیره کنید. در چنین شرایطی خیلی سخت میتوان اطمینان پیدا کردن که تمامی صفحات به خوبی با هم دیگر لینک شدهاند. همچنین از طریق نقشه سایت میتوان به موتورهای جست و جو گفت که کدام یک از صفحات سایت مهم تر هستند. معمولاً یک فایل با فرمت XML است که در آن تمام لینک های سایت قرار گرفته است.